Milo


 

FunToRun Extreme Milo

Far: Personlighetens Geni E. Mor: Personlighetens A L Wild Rose J.
Født: 23.03.2016. Kjønn: Hann. Reg. nr. : NO39746/16. Vekt: 9,8 kg.
Høyde: 40 cm. Farge: Bi-black. Øyelyst: Fri som valp. HD: Ikke testet.
AD: Ikke testet. CEA: Fri som valp. PRA: Fri som valp.

Milo er en stabeis av rasen Shetland Sheepdog. Han er av de amerikanske linjene, noe som gjør at han er utrolig skarp, liker å jobbe ekstremt mye, og har i overkanten av de fleste andre hunder av denne rasen (britiske linjer), ett sterkt gjeterinstinkt. Milo er av fargen bi-black, noe som er sammen med fargen, bi-blue, to mer sjeldne farger å se i denne rasen. Heldigvis for oss, da jeg syntes det gjør Milo spesiell, på en god måte at det ikke er mange i fargene hans. Han kommer fra oppdrettet FunToRun, og hentet hjem, onsdag 18. mai 2016.

Milo er min førstegangshund og jeg, hans førstegangshundeeier. Vi har møtt på mange utfordringer sammen, men at valget falt på Milo, har jeg ikke angret på i det hele tatt. Det er ikke alltid lett å bestemme seg for en rase, for så å eie en, men han er den jeg skal utvikle mine ferdigheter med, han gir meg en grunn til å sette meg inn i pelstell og sette meg inn i rasen generelt. Sammen lærer vi av hverandre, om hundetrening, å ha tålmodighet, og det å lære hverandre å kjenne.

Vi går ikke forbi én eneste person på gaten, som ikke trekker på smilebåndet. Milo er en pelsklump, en liten stor-sjarmør og en tullekopp. Han er ganske valpete enda, men utrolig snill med store og spesielt små. Han er, som jeg nevnte over, en utrolig smart hund med en skarp hjerne, som jobber iherdig og virkelig liker å bruke hodet. Han har en stå-på vilje som jeg ikke har sett i tidligere hunder, noe som gjør det ekstra gøy for oss begge på trening.

Selv om trening er noe han verdsetter høyt, ser jeg på han som en av- og på knapp. Ute eller på tur, kan han være helt i hundre, men kommer vi inn, så tar det ikke lange tiden før han slokner i senga si eller en plass på gulvet.

Milo er veldig godhjertet, glad og elsker de nærmeste, han knytter spesielle bånd med de han er glad i og omgås med jevnlig. Han har et utrolig godt minne, og husker godt hvem han har sett før, som for eksempel «momo» (min mor, Mary), da veiver halen til alle kanter, og «kjapp deg, kjapp deg» lyder kommer i fra pelsungen. 🙂 Ingenting er bedre enn å være hos «momo».

 

 

Vi har prøvd oss på litt agility og rally-lydighet under valpekurset vi gikk i 2016, men utstilling er det vi har konkurrert i så langt. Og lørdag 3. September 2016 slo vi til med en BIM hos dommer Andrew Beare, i Drammen. Kan tenke jeg var stolt! Ettersom jeg har drevet med utstilling før jeg fikk Milo, så gav dette mersmak, da jeg syntes det er gøy, og Milo oppfører seg som en engel i ringen. Jeg har mange planer for Milo og jeg i fremtiden, men for nå er det utstilling frem til han blir gammel nok for Agility. Og noen år fremover kan det godt være rally-lydighet og lydighet også er noe vi vil prøve oss på, å gå dypere inn i. Det er en stor glede å se at Milo koser seg i ringen. Ja, jeg har nok et lite konkurranse instinkt, men ikke når jeg og Milo er i ringen, da er det for kosen sin skyld. Så får vi heller ta premier med en god dose overraskelse!

Ettersom Milo er av de amerikanske linjene, har jeg blitt fortalt at han ikke har noe i ringen å gjøre, ettersom han ikke er etter NKK’s retningslinjene, da de kjører britiske linjer. MEN! Jeg syntes Milo er fin, og jeg ser like mye på han som en fin utstillings hund, som alle andre. Og vi gir oss ikke, vi syntes det er på tide at flere skal åpne øynene for amerikanerne, og kanskje disse vil bli vurdert på lik linje som britene? 😉

Vi ser opp og frem. Alt i alt, kunne jeg ikke ønsket meg en bedre hund enn Milo. Han er en allsidig, familie og bruks-hund. Akkurat det jeg ønsket meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

AVL

Vi får krysse fingrene for at Milo senere blir en ettertraktet hannhund, som kan bli brukt i avl.
Men ennå er det usikkert, da han skal være helsetestet (HD, AD, PRA, CEA ol.) og premieres (for min gøyale skyld).
Så dette kommer vi nok tilbake til, senere i alder. 🙂